CEMAGRO UUTISIA

4.9.2023

Hyvää suomalaisen ruoan päivää!

Kiitos viljelijälle, kiitos tuottajalle. Kiitos kotimaisesta ruoasta. Tässä hauskasti punertavat rukiin oraat nousevat jo huimaa vauhtia pintaan Sastamalassa ja lopulta saamme kotimaisia ruistuotteita ruokapöytään.

5.7.2023

OKRA-maatalousnäyttely

Tervetuloa OKRA-messuille osastollemme E17, joka löytyy läheltä 1 porttia!

 

22.6.2023

Uusi lannoitekausi

Uusi lannoitekausi on käynnistynyt! Saatavilla oleva valikoima hintoineen löytyy Tilauslomake-väliotsikon alta. Valikoima laajentuu lähiviikkoina korkeatyppisillä NPK- sekä NK-lannoitteilla. Tuotteiden toimitus aloitetaan elokuussa, mutta jonkin verran löytyy tuotteita, joita pystymme toimittamaan kesä-heinäkuussa. Näistä kannattaa tiedustella Markku Muhoselta puh. 050 531 0581.

Tilaukselle on mahdollista saada pidempi maksuaika ja tästä saatte lisätietoja lähimmältä jälleenmyyjältänne tai suoraan meiltä. Oikein mukavaa juhannusta kaikille!

13.6.2023

Västankvarnin koeruudut

Västankvarnin lannoitekoeruutumme ovat orastuneet hyvin ja kohta alkavat erilaiset lisälannoitukset. Myös sinun kannattaa harkita lisälannoituksia hyville kasvustoille.

 

23.12.2022

Hyvää Joulua!

Cemagron väki toivottaa hyvää ja rauhallista joulun aikaa!

13.10.2022

Helsingin messut 2022

Tervetuloa Helsinkiin Maatalouskonemessuille osastollemme 3b20!

 

28.7.2022

Toimitukset

Syyslannoitteiden toimitukset käynnissä ja elokuussa käynnistyy tuotanto 2023 kevään lannoitetoimituksia varten.

FARMARI MESSUT 2022

30.6.-2.7.2022 Mikkelissä

16.3.2022

Tuotevalikoima

Uusi valikoima ja hinnasto on julkaistu. Toimintamme jatkuu viranomaismääräysten puitteissa niin kauan, kuin mahdollista. Työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että saamme laajennettua myynnissä olevaa valikoimaa vielä tälle keväälle.

3.3.2022

Reservivarastot

Terveisiä Niiralasta! Meillä varaudutaan kriisi- ja poikkeustilanteisiin reservivarastolla sekä Niiralan tuotantolaitoksella että Tallinnan satamaterminaalissa.

Toimimme tässä tiukassa tilanteessa siten, että myynnissä olevaa valikoimaa kavennetaan ja laajennetaan siinä suhteessa, kuin raaka-ainelisäyksiä saadaan Suomeen. Vähäklooristen tuotteiden kaliumin raaka-ainetoimituksia odotetaan Euroopasta maaliskuun puolivälin tienoilla. Toimitusvarmuus on tällä hetkellä hyvä. Mikäli asian suhteen tapahtuu olennaisia muutoksia, ilmoitamme niistä luonnollisesti ensi tilassa.

Ymmärrämme, ja jaamme, huolenne tässä vallitsevassa tilanteessa. Kannustamme olemaan meihin yhteydessä, mikäli oman tilauksen tilanne mietityttää.

28.2.2022

Juha Savelan tarina

#cemagrotutuksi juttusarja jatkuu päätoimisena maanviljelijänä työskentelevän osakkaamme Juha Savelan tarinalla.

”Oman osuutensa hoitaja”

Juha Savela viljelee sukutilaansa Sastamalan Illossa, ollen tilan 13. isäntä. Nuoruusvuodet saattoivat näyttää ulkopuolisin silmin vievän Juhaa aivan toiselle alalle matkapuhelinketjuja rakennettaessa. Itse Juha ei kuitenkaan koskaan miettinyt vaihtoehtoa, että hän ei ottaisi sukutilaansa hallintaan, kun sen aika koittaisi.

”Maatalous ja maatila on hyvin arvokas asia, joka yhdistää sukupolvet, kyläläiset, muut tuottajat ja yhteistyökumppanit yhteen. Tämä yhteenkuuluvuus, ja isovanhempieni työn ja kunnian vaaliminen, on erittäin antoisaa. Jälkeenpäin olen myös monesti miettinyt, että maatilataustani taisi pelastaa minut 2000-luvun IT-kuplastakin. Jalat pysyivät tukevasti maassa ja ylisuuret riskit jäivät onneksi ottamatta.”

Juha on 20 vuotta sitten tapahtuneen sukupolven muutoksen jälkeen laajentanut 50 hehtaarin kasvinviljelytilaansa voimakkaasti kohti mahdollisimman elinvoimaista ja monipuolista tilakokonaisuutta. Nykyään toimintaan kuuluu kasvinviljelyn lisäksi myös kotieläintaloutta lihasikojen ja emobroilereiden kautta. Juha saa perheestään paljon voimaa maatilansa pyörittämiseen ja erityisesti perheen vanhin poika on ollut innolla isänsä mukana kaikissa maatilan töissä. Maatilan ammattitaitoisten työntekijöiden ja perheen ansiosta Juha on pystynyt tilan töiden ohella harjoittamaan myös muuta liiketoimintaa, ja toivoo sen mahdollistavan oikea-aikaisen sukupolven vaihdoksen tulevaisuudessa.

Cemagron osakas Juhasta tuli vuonna 2019. Osakkuuden Juha on kokenut työtaakaltaan kevyeksi, sillä yrityksen toimiva henkilöstö hoitaa työn, toisin kuin omalla maatilalla. Juha kokee, että osakkaaksi lähteminen on avartanut hänen maailmansa lisää ja uskoo myös Cemagron hyötyneen. Osakkuuden myötä asiakkaan näkökulmalla on suora vaikutuskanava yhtiössä tehtäviin päätöksiin. Myös Juhalle tuotannon siirtäminen Suomeen on ollut suuri ylpeyden aihe ja päätös on osoittautunut erittäin hyväksi. Cemagron osakkaaksi tulemisesta Juha kiittää maatilaansa ja maatilan historiaa.

”Pappani otti aikoinaan kesätöihin maatilallemme saman kylän pojan, joka sitten myöhemmin oli yhtenä osakkaana mukana perustamassa Cemagroa. Häneltä Juha Sipilän kanssa ostimme Cemagron osakkeet. Tämä historia oli varmasti myötävaikuttamassa kauppojen syntyyn. Tämän lisäksi olin ennen kauppoja ollut jo pitkään suuri Cemagro-fani heidän loistavien tuotteiden ja asiakaslähtöisen toiminnan ansioista.”

Juhan tavoitteena on jättää sukunsa maatila edelleen jälkikasvulleen elinvoimaisena ja tuotteliaana. Itsestään selvänä tavoitteen toteutumista Juha ei kuitenkaan pidä, sillä hän tietää nykyaikaisten maatilojen olevan monimutkaisia yrityksiä, joiden johtaminen vaatii monenlaisia taitoja. Menestyksekäs viestikapulan vaihto on Juhan mielestä aivan yhtä monimutkainen prosessi, kuin maatilan voimakas kasvattaminenkin.

”Maatilan näkökulmastahan tässä on tavallaan kyse vain yksittäisistä maatilan lainaamiskerroista, joka aina pyritään luovuttamaan eteenpäin sukupolvien ketjussa mahdollisimman hyvin hoidettuna, kuten oma isänikin viimeksi teki. Tämän tavoitteen maali jo ehkä siintääkin horisontissa, mutta vasta sen jälkeen olen oman osuuteni tehnyt loppuun.”

27.1.2022

Jukka Muhosen tarina

Joulukuussa käynnistetty #cemagrotutuksi saa jatkoa monelle Cemagron asiakkaalle ja jälleenmyyjälle jo entuudestaan tutun Jukka Muhosen tarinalla.

Täytyy vaan yrittää ja painaa eteenpäin

Cemagron hallituksen puheenjohtaja ja myyntiä hoitava Jukka Muhonen nauttii perheyhtiössä työskentelystä vielä eläkeiän jälkeen.

13.1.2022

Lannoitteiden käsittely

Niiralan tuotantolaitoksella lannoitteiden käsittely tapahtuu läpi tuotantoketjun sataprosenttisesti sisätiloissa. Tämä on parantanut tuotteidemme laatua entisestään.

Sisätiloissa tapahtuu:

• raaka-aineiden purku junavaunuista
• bulkkivarastointi
• lannoitteiden jatkojalostaminen
• tuotteiden säkittäminen
• lopputuotteiden varastointi
• lähtevän tavaran lastaus

22.12.2021

Joulutervehdys

Arvoisat yhteistyökumppanit!

Vuosi 2021 taitaa olla vuosi, jonka moni maatalousalalla haluaisi jo unohtaa. Kaksi peräkkäistä katovuotta on sysännyt viljan hinnat Suomessa sellaisiin korkeuksiin, joita ei ole ennen nähty. Sama koskee lannoitteita, ennätyskorkea maakaasun hinta on sulkenut lannoitetehtaita ympäri maailman. Tilanne on ollut myös meille Cemagrolla haastava etenkin raaka-ainehankintojen suhteen, mutta kohtuu hyvin tilanteesta on kuitenkin selvitty. Vanhat varastot pyrittiin suoraselkäisesti myymään aina niin vähiin, kuin uskallettiin. Tästä syntyi välillä suuriakin hintaeroja, sekä ennätyksellisiä päivä- ja viikkomyyntejä.

Meidän lannoitteet sopivat kuitenkin erinomaisesti myös tämän hetken hintasuhdanteisiin, koska Cemagron lannoitteilla on tutkitusti saatu suurimpia satoja. Kasvukuntoisia peltoja ei kannata nykyisilläkään panoshinnoilla jättää vajaalle lannoitukselle, koska viljan hintojen ennustetaan jatkavan korkealla myös seuraavalla satokaudella. Nykyisillä lannoitehinnoilla viljan tuotantokustannus nousee karkeasti 30 euron luokkaa tonnilta (satotaso ratkaisee), eli lannoittaminen on edelleen kannattavaa, kun verrataan viljan hintaan.

Niiralan toimintaa hiottiin edelleen kesätauolla. Laitoksen tehokkuus ja sen tuottama lannoitelaatu on nyt sellaista, josta jokainen kumppanimme voi olla ylpeä. Laadun ja lannoitteiden tuottama kasvukyky on avainasioita meille myös tulevaisuudessa, jossa haluamme olla aina ehdottaman kilpailukykyisiä.

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneitamme vuodesta 2021. Ilman teitä olisi vain tyhjyyttä kumisevat seinät. Teidän kanssa meillä on hienoa suomalaista lannoiteliiketoimintaa, joka edistää kaikille suomalaisille kallisarvoista maatalouttamme.

Rauhallista joulua!

14.12.2021

Cemagro tutuksi -kampanja

Joulukuu on hyvä kuukausi käynnistää #cemagrotutuksi kampanja, joka pitää sisällään tarinoita niin henkilökunnasta, tuotteista kuin toimitiloistakin.

Sanomalehti Koti-Karjala teki jutun meidän Niiralan tuotantolaitoksella työskentelevästi huipputyypistä Larista. Saimme luvan jakaa kirjoituksen myös omissa kanavissamme, joten aloitetaan lähempi tutustuminen Cemagroon Larin tarinalla.

26.11.2021

Yhteistyö Pommijätkien kanssa

Ovatko lannoitevarastot tikittäviä aikapommeja? Onko nykyaikaisten kemiallisten lannoitteiden tai hybridilannoitteiden räjähtämiseen mahdollisuus äärimmäisissä olosuhteissa? Hybridilannoitteissa moniravinnelannoitteen joukkoon on lisätty ammoniumnitraattia tuomaan lisäbuustia kasvukauden alkuun. Tekeekö se lannoitteesta räjähdysherkemmän?

Hybridilannoitteissa käytettävillä korkeatyppisillä raaka-aineilla on räjähtämättömyystodistukset ja takaamme tuotteidemme käyttöturvallisuuden.

Tästä huolimatta annoimme haasteen Pommijätkille. Saavatko he detanointia lannoitteissa aikaan millään keinolla? Linkki: https://www.youtube.com/watch?v=gydnxlFKVPE

25.11.2021

Tuotevalikoimaa laajennettu

Myynnissä olevaa tuotevalikoimaamme on laajennettu! Tuotteisiin ja hintoihin pääset tutustumaan hinnastosta tai tilauslomakkeelta.

3.11.2021

Agrologiopiskelijan asiantuntijaharjoittelu

Cemagrolla aloitti eilen agrologiopiskelija Kaisa opiskeluihin liittyvän asiantuntijaharjoittelun.

”Olen Kaisa, toisen vuoden agrologi-opiskelija Hämeen ammattikorkeakoulusta Mustialasta. Cemagrolle pääsin suorittamaan agrologin-tutkintoon kuuluvaa asiantuntijaharjoittelua. On hienoa päästä oppimaan, ja näkemään läheltä, kuinka kotimainen lannoiteyhtiö toimii. Odotan innolla harjoittelun etenemistä!”

Tervetuloa tiimiin Kaisa!

16.6.2021

Koeruutumme (kylvetty 12.5.) Västankvarnissa voivat hyvin, vaikka sääolot ovat olleet hurjat sielläkin.

Lannoitekokeemme (120 kpl) keskittyvät tänä vuonna kolmen teeman ympärille:

  1. Sadon määrän muutos suhteessa lannoitusmäärään korkeasatopotentiaalisella lajikkeella.
  2. Lannoitusoptimi ympäristöehtojen sisällä, huomioiden myös eri lannoitustyypit.
  3. Snapsilannoituksen (orasvaiheen) vaikutus versojen ja sadon määrään.

2.6.2021

Kevät on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen sateinen ja hankala. Aikaisin kylvetyt viljat ovat ehkä selvinneet parhaiten, mutta nekin ovat paikoin kärsineet hapen puutteesta. Tämä näkyy lehtien osittaisena kellastumisena. Tällaisille lohkoille kannattaa ruiskuttaa hivenliuosta, esimerkiksi MicroMix 3-5 l/ha. MicroMix sisältää typpeä, rikkiä ja muita tärkeimpiä hivenaineita.