Cemagro

CEMAGRO

Cemagro Oy on vuonna 2008 perustettu, täysin kotimaisessa omistuksessa oleva lannoiteyhtiö. Yhtiö markkinoi perinteisten kemiallisten peltolannoitteiden lisäksi myös hybridilannoitteita sekä erikoiskasveille räätälöityjä lannoitteita. Valikoiman täydentää Gardenia-tuoteperhe perunalle ja puutarhaan, luomulannoitteet sekä lehtilannoitteet. Tuotteiden myynti tapahtuu koko Suomen kattavan jälleenmyyjäverkoston kautta.

TUOTTEET
Yrityksen tuotevalikoimasta löytyy lannoitevaihtoehtoja niin viljalle, nurmelle kuin kloorinaroille kasveille, kuten perunalle. Pääsääntöisesti tuotteet ovat epäorgaanisia seoksia, mutta tuoterepertuaari on laajentunut myös luomulannoitteella ja tavoitteena on saada lisää innovatiivisia luomuvaihtoehtoja markkinoille. Lannoitteiden ohella tuotevalikoimaan kuuluu maantiesuola.

Sen lisäksi, että tuotevalikoima pitää sisällään laajan valikoiman tuotteita eri ravinnearvoin, tuotevalikoima pitää sisällään myös eri tyyppisesti valmistettuja seoksia. Cemagron tuotevalikoimasta löytyy kemiallisten yksirakeisten lannoitteiden lisäksi hybridilannoitteita, jotka muodostuvat kahdesta rakeesta. Toisessa rakeessa on moniravinnelannoite ja toisessa rakeessa lisätyppi. Nämä niin kutsutut hybridilannoitteet ovat vuosien saatossa voittaneet satokilpailuja ja saaneet kiitosta mm. erityisen hyvästä liukenevuudesta maahan. Myös vesiliukoisen fosforin osuus on hybridilannoitteissa suurempi.

Cemagro valmistaa Suomessa markkinoitavat lannoitteensa kotimaassa Tohmajärven Niiralassa. Tuotantolaitos valmistui marraskuussa 2021. Aiemmin lannoitteet on valmistettu Tallinnassa, jossa lannoitteita valmistetaan edelleen Skandinavian ja Baltian markkinoille. Lannoitteiden raaka-aineet hankitaan Euroopasta ja Venäjältä.

TYÖNTEKIJÄT
Cemagrolla työskentelee viisi henkilöä. Juhani Muhonen, toimitusjohtaja, vastaa yrityksen operatiivisen toiminnan johtamisesta, tuotekehityksestä sekä hankinnoista. Markku Muhonen vastaa tilauskannasta, Suomen sisäisestä logistiikasta, sekä myynnistä yhdessä Jukka Muhosen kanssa. Marjukka Saarinen (os. Muhonen) vastaa talouspuolesta sekä markkinoinnista. Tuotantolaitospäällikkönä työskentelee Jari Sivonen. Cemagron toimisto sijaitsee Lohjalla ja tuotantolaitos Niiralassa.

VISIO, ARVOT JA MISSIO
Cemagron visio on olla luotettava, vastuullinen ja kehittyvä lannoitealan toimija. Perhe sekä suomalaisuus ovat tärkeitä arvoja yrityksessä. Cemagron missio on pitää yritys suomalaisomistuksessa sekä ylläpitää kilpailua lannoitealalla perhepainotteisen, avoimen ja rehellisen toiminnan kautta.

CEMAGRO Historia

2008

Cemagro perustettiin

2009

Toiminnan laajeneminen Ruotsiin ja Islantiin

2014

Seleenipitoiset lannoitteet valikoimaan

2019

Uudet osakkaat Juha Savela ja Juha Sipilä

2020

Tuotannon siirtyminen Suomeen

YHTEISTYÖSSÄ

valmakauppa-1.jpg
Keti_logo2018_png-1.png
Foxtrail.png

OTA YHTEYTTÄ