SUOMALAINEN LANNOITEYHTIÖ CEMAGRO

Cemagro Oy on vuonna 2008 perustettu, ainoa täysin kotimaisessa omistuksessa oleva lannoiteyhtiö.

CEMAGRO

Cemagro Oy on vuonna 2008 perustettu, ainoa täysin kotimaisessa omistuksessa oleva lannoiteyhtiö. Yhtiö markkinoi perinteisten kemiallisten peltolannoitteiden lisäksi myös hybridilannoitteita sekä erikoiskasveille räätälöityjä lannoitteita. Valikoiman täydentää Gardenia-tuoteperhe perunalle ja puutarhaan, luomulannoitteet sekä lehtilannoitteet. Tuotteiden myynti tapahtuu koko Suomen kattavan jälleenmyyjäverkoston kautta.

TUOTTEET
Yrityksen tuotevalikoimasta löytyy lannoitevaihtoehtoja niin viljalle, nurmelle kuin kloorinaroille kasveille, kuten perunalle. Pääsääntöisesti tuotteet ovat epäorgaanisia seoksia, mutta tuoterepertuaari on laajentunut myös luomulannoitteella ja tavoitteena on saada lisää innovatiivisia luomuvaihtoehtoja markkinoille. Lannoitteiden ohella tuotevalikoimaan kuuluu maantiesuola.

Sen lisäksi, että tuotevalikoima pitää sisällään laajan valikoiman tuotteita eri ravinnearvoin, tuotevalikoima pitää sisällään myös eri tyyppisesti valmistettuja seoksia. Cemagron tuotevalikoimasta löytyy kemiallisten yksirakeisten lannoitteiden lisäksi hybridilannoitteita, jotka muodostuvat kahdesta rakeesta. Toisessa rakeessa on moniravinnelannoite ja toisessa rakeessa lisätyppi. Nämä niin kutsutut hybridilannoitteet ovat vuosien saatossa voittaneet satokilpailuja ja saaneet kiitosta mm. erityisen hyvästä liukenevuudesta maahan. Myös vesiliukoisen fosforin osuus on hybridilannoitteissa suurempi.

Cemagron tuotanto tapahtuu tällä hetkellä Tallinnan Muugassa ja Koplissa, mutta Suomeen markkinoitavien lannoitteiden tuotanto siirretään Suomeen vuoden 2020 aikana. Tällä hetkellä varastot sijaitsevat Kaskisissa ja Porvoon Tolkkisissa. Kun tuotanto siirtyy Suomeen, tulee päävarasto sijaitsemaan Tohmajärven Niiralassa. Raaka-aineet hankitaan pääosin Venäjältä.

TYÖNTEKIJÄT
Cemagrolla työskentelee neljä henkilöä. Juhani Muhonen, toimitusjohtaja, vastaa yrityksen operatiivisen toiminnan johtamisesta, tuotekehityksestä sekä hankinnoista. Markku Muhonen vastaa laivausten suunnittelusta ja Suomen sisäisestä logistiikasta, sekä myynnistä yhdessä Jukka Muhosen kanssa. Marjukka Saarinen (os. Muhonen) vastaa talouspuolesta sekä markkinoinnista. Yrityksen toimisto sijaitsee Lohjalla.

VISIO, ARVOT JA MISSIO
Cemagron visio on olla luotettava, vastuullinen ja kehittyvä lannoitealan toimija. Perhe sekä suomalaisuus ovat tärkeitä arvoja yrityksessä. Cemagron missio on pitää yritys suomalaisomistuksessa sekä ylläpitää kilpailua lannoitealalla perhepainotteisen, avoimen ja rehellisen toiminnan kautta.

NIIRALA

Cemagro siirtää Suomessa markkinoitavien lannoitteiden tuotannon Suomeen Tohmajärven Niiralaan. Uuden laitoksen rakentaminen on käynnissä ja Suomeen myytävä tuotanto tullaan siirtämään kotimaahan asteittain vuoden 2020 aikana.

Tohmajärven Niiralaan tehdyn investoinnin myötä yhtiö valmistaa jatkossa Suomessa markkinoitavat lannoitteensa kotimaassa. Uusi tuotantolaitos sijaitsee kansainvälisen raja-aseman vieressä Niiralassa, käsittäen n. 1,6 ha halli- ja toimistotilaa. Vaikutukset työllisyyteen tulevat olemaan suoraan ja välillisesti yhteensä useita kymmeniä henkilötyövuosia. Aiemmin lannoitteet on valmistettu Tallinnassa Cemagron sisaryhtiö Baltimark Oü:n toimesta, joka jatkaa edelleen lannoitteiden valmistamista Skandinavian ja Baltian markkinoille.

Investoinnilla tehostetaan logistiikkaa mm. merirahdin jäädessä pois sekä haetaan entistäkin parempaa laaduntarkkailua. Junaraiteet kulkevat hallien läpi, joten kaikki toimenpiteet raaka-aineiden vastaanotosta (junien umpivaunuista) lannoitesäkkien lähettämiseen, voidaan jatkossa suorittaa sisätiloissa. Lisäksi uusin mahdollinen tekniikka tarkentaa prosesseja ja tuo lisää joustavuutta. Lannoitteita voidaan jatkossa räätälöidä ja jatkojalostaa entistä tarkemmin viljelijöiden eri tarpeisiin.

”Olemme erittäin ylpeitä lannoitetuotannon siirtämisestä kotimaahamme. Suomalaiselta suomalaiselle, näinhän tämän pitää mennä”
– Juhani Muhonen, Cemagro Oy:n toimitusjohtaja.

 

CEMAGRO Historia

2008

Cemagro perustettiin

2009

Toiminnan laajeneminen Ruotsiin ja Islantiin

2014

Seleenipitoiset lannoitteet valikoimaan

2019

Uudet osakkaat Juha Savela ja Juha Sipilä

2020

Tuotannon siirtyminen Suomeen

YHTEISTYÖSSÄ

primalogo-1.jpg
valmakauppa-1.jpg
sso-1.jpg
Keti_logo2018_png-1.png
Foxtrail.png

OTA YHTEYTTÄ